De persoonlijkheidsvragenlijsten van Hogan Assessments hebben de standaard gezet en worden wereldwijd ingezet. Hogan heeft meer dan drie decennia ervaring in het drastisch verlagen van verloop en het verhogen van productiviteit en omzet.

Dr's Robert en Joyce daagden jaren geleden geleden al de academische tradities uit om de eerste te zijn die effectief de impact van persoonlijkheid op de organisatie bewezen. Opgericht in 1987, pionierde Hogan Assessments in het gebruik van persoonlijkheidsassessments om de prestaties op de werkvloer te verbeteren. De Hogan Personality Inventory was de eerste vragenlijst die normale persoonlijkheid op de werkvloer in kaart bracht. De Hogan Development Survey was het eerste assessment dat de negatieve aspecten van persoonlijkheid in kaart bracht. Tot op heden is er geen vragenlijst die beter de negatieve aspecten van persoonlijkheid meet dan de Hogan Development Survey. Niet voor niets maken de grootste bedrijven in de wereld gebruik van Hogan Assessments.

Online platform

HR Huis biedt een online assessment platform waarmee deze assessments makkelijk, overal en op elk moment afgenomen kunnen worden. Het geeft de mogelijkheid om eigen inlogcodes te maken om kandidaten uit te nodigen voor het invullen van de vragenlijsten. Vanwege het belang van privacy, staat het platform in een Tier IV data centrum, beveiligd door een firewall en wordt het constant gemonitord.

Research

Het Hogan research team bestaat enkel uit medewerkers met minimaal een masterdiploma. Met dit team voeren ze elk jaar tientallen onderzoeken op het gebied van People Analytics uit. Deze onderzoeken bieden de basis voor het verbeteren van de rapporten en gelden als benchmark voor andere organisaties.

Vanwege de hoge kwaliteit van de Hogan vragenlijsten, de rijke historie aan People Analytics en de mogelijkheid om organisaties een eigen online platform te bieden is HR Huis gecertificeerd partner van Hogan Assessments.

Meer informatie via Hogan Assessments.