Sander Huisinga

Als oprichter van HR Huis ben ik elke dag bezig met het realiseren van één van mijn grootste doelen. Andere organisaties helpen bij de selectie en ontwikkeling van hun medewerkers door gebruik te maken van datagedreven en bewezen oplossingen.

Ik vind het belangrijk om de subjectiviteit uit de selectie van medewerkers te halen. Ik maak  ontwikkeltrajecten graag effectiever door aan te sluiten op de behoefte van de medewerkers. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat alle organisaties in Nederland beslissingen over hun medewerkers maken op basis van objectieve data. Niet op basis van subjectiviteit, zoals instinct of ervaring. Ik geloof dat de meerderheid aan organisaties binnen Nederland binnen enkele jaren een eigen database heeft opgebouwd. Een database gevuld met waardevolle, maar vooral bruikbare, informatie over hun medewerkers.

Mijn kracht ligt in het (onder)zoeken van de relaties tussen de medewerkers en bedrijfsprestaties,  verbinding te leggen met mensen en business development. Ik krijg energie van de omgang met mensen en duik graag de inhoud in.

Op mijn Linkedin kun je meer informatie over mij vinden.

Linkedin Sander Huisinga

 

Sander Huisinga